2022-08-14
朋友住呢头,一行四人book左呢间米芝连推荐餐厅食中菜!入到黎都几静,安排左卡位比我地,适合倾计😌。菜色系出面都比较少见凉拌泡椒小龙虾配米线- 龙虾仔既肉虽然唔多,但就算泡左系辣汁入面仍然食到阵鲜味,米线浸左系冻既凉拌汁入面,口感好弹牙。西班牙向日葵甘栗叉烧厚切既叉烧带少许㶶边,唔算肥但又烧到好腍,出色!豆酥乌贼炸粉好薄,好酥脆,食唔停。黑蒜螺头雪莲子炖班骨唐排滋阴养颜既汤水,甜甜地无乜油。片皮鸭独特既金奇异果同蜜瓜夹料加上用苹果木烟熏既片皮鸭,感觉好新颖,又几夹!鸭髀店员拎左入去一开四点酸梅酱,又另一番风味!剁椒酸菜酒香黑白切自家种植既剁椒加上自泡酸菜,无出面既酸菜咁咸,同豚肉同猪肠炒埋一齐超惹味!辣子鹌鹑第一次食,有少少膻味,望落似鸡扒,比我想像中无咁辣。百合绿豆沙清热解毒,透心凉!定价唔算平,但无论位置、环境、食物质素、服务都一流!服务员几畅谈,会同我地介绍菜色,又分享拎货来源,最后仲比左月饼我地试,十分愉快既一餐!
菜色系出面都比较少见
凉拌泡椒小龙虾配米线
西班牙向日葵甘栗叉烧
厚切既叉烧带少许㶶边,唔算肥但又烧到好腍,出色!
豆酥乌贼
炸粉好薄,好酥脆,食唔停。
黑蒜螺头雪莲子炖班骨唐排
滋阴养颜既汤水,甜甜地无乜油。
片皮鸭
剁椒酸菜酒香黑白切
辣子鹌鹑
第一次食,有少少膻味,望落似鸡扒,比我想像中无咁辣。
百合绿豆沙
清热解毒,透心凉!