2022-06-23
原來1881公館有好多餐廳,今日午餐就搵咗呢間chill下。全部都係室外座位,打卡一流,而且都幾通風,就算中午去都唔會太熱。3-course set lunch $408🥖 麵包總共有三款,全部都暖暖地,感覺新鮮,而且好香口👍🏻 最左邊嘅口感柔軟,中間帶咬口,左邊就香脆。另外配埋蜜糖點住食🍯🦀️ 鮮蟹肉配蜜柑、甘筍、苣菜蟹肉份量唔少,鮮甜軟腍,估唔到同蜜柑一齊食會咁夾!蜜柑非常香甜多汁,口感清爽。呢個前菜好清新開胃👍🏻🥩 秘制燒烤醬薄切西冷沙律薄切西冷超正!牛味十足,口感豐富,配埋燒烤醬食更添風味。底層有沙律,略帶苦味嘅火箭菜加埋甜嘅醬汁就啱啱好,恰到好處。🇲🇦 摩洛哥風味烤雞釀蝦配西蘭花苗主菜同樣有驚喜。烤雞同蝦係分層融合成一塊肉餅,可以同時食到兩樣嘢:烤雞肉質嫩滑,蝦肉打成蓉,質感彈牙,點埋中間嘅醬汁更惹味。另外西蘭花苗好嫩口。整體而言,食物嘅賣相、擺盤靚,味道又唔錯,環境更加係一流,可以望到部分維港景色。戴眼鏡、高高瘦瘦嘅後生男職員態度好好,而且上菜時職員都會專業地介紹食材。值得encore 💯
3-course set lunch $408
🥖 麵包
🦀️ 鮮蟹肉配蜜柑、甘筍、苣菜
🥩 秘制燒烤醬薄切西冷沙律
🇲🇦 摩洛哥風味烤雞釀蝦配西蘭花苗