2022-10-23
餐厅以泰式 Fusion 菜为主。个环境真系不得之了,180度嘅屏幕会不停转换场景,有种置身外国嘅感觉😍。黑松露蘑菇忌廉蘑汤🍄最钟意菇类嘅我,当然要叫一个磨菇汤开始呢一餐,果然无令我失望。好浓嘅黑松露味,食到一粒粒磨菇蓉粒,十分有口感同好 creamy。唔太好黑松露味嘅我都好接受到呢个汤,另配有一块烘到脆卜卜嘅面包🍞,点埋个汤系另一番风味😋。生虾刺身🦐一上菜侍应就叫我地准备手机拍片📸,原来有干冰令烟雾冒起,好吸睛🤩。生虾大大只🦐,而且厚肉新鲜,配埋个泰式酱,酸酸辣辣好开胃👍🏻。真·海胆蟹肉炒饭🦀海胆唔会好腥,好新鲜,入口即溶。配有蟹肉嘅炒饭,粒粒分明,份量好足够两个人食。香蕉煎饼🍌甜品系必不可少嘅嘢食,泰式必食香蕉煎饼,由薄饼包住大量嘅香蕉,好足料,外皮酥脆,配搭埋内馅嘅香蕉,外脆内软,令淋上炼奶同朱古力酱,唔会太甜,味道刚刚好🤤。饮品方面🥤餐厅有多款饮品可以拣,我地拣左无酒精嘅mocktail。The Spa - 以梳打做底,配有柠檬🍋、青瓜🥒同薄荷,好清新嘅味道。Grey Fox- 以伯爵茶做底🍵,最顶加入蛋白🥚,有D似益力多。餐厅最近有汇丰信用卡持有人最红优惠,如果你又有汇丰信用
黑松露蘑菇忌廉蘑汤🍄
生虾刺身🦐
真·海胆蟹肉炒饭🦀
香蕉煎饼🍌
饮品方面🥤
餐厅有多款饮品可以拣,我地拣左无酒精嘅mocktail。
餐厅最近有汇丰信用卡持有人最红优惠,如果你又有汇丰信用卡就唔好错过😍。