2017-01-16
位于九龙站圆方既The Pantry,呢个地方有D遥远,放工搭车去既车程都几长,不过胜在附近有个大既巴士站,搭车返屋企真系好方便。傍晚7点几黎到,唔洗等位,真系好啦。我地获安排坐望到溜冰场既座位,可以望到学生们玩ice hockey,真开心。餐厅非常先进,系用tablet点菜,非常efficient,大部分菜式同附有图片一张,客人又可以睇返自己几点落单同叫左D咩野。Siracha honey chicken pizza 真系几大个下,有成8件咁多,个Pizza底整得几脆下,pizza上面有鸡,彩椒同埋一种特别既酱汁,整体颜色鲜艳,卖相几靓。Tom yum gong risotto 呢个组合真系第一次试,味道真系出奇地好味,risotto煮得意式得黎带有一D冬荫公既味道,相信系将risotto米放入冬荫公汤到煮。配菜有一只超大既虾,好味就好味,不过好难拆肉,但系,一路食一路点旁边既泰式酱汁,真系令人越食越开胃。The pantry's pancake 系呢到既招牌菜,除左呢个选择之外其实仲有好几款拣,但系因为呢只系原味,所以都系想试呢款。呢只pancake系用ricotta cheese
傍晚7点几黎到,唔洗等位,真系好啦。我地获安排坐望到溜冰场既座位,可以望到学生们玩ice hockey,真开心。 餐厅非常先进,系用tablet点菜,非常efficient,大部分菜式同附有图片一张,客人又可以睇返自己几点落单同叫左D咩野。 Siracha honey chicken pizza 真系几大个下,有成8件咁多,个Pizza底整得几脆下,pizza上面有鸡,彩椒同埋一种特别既酱汁,整体颜色鲜艳,卖相几靓。 Tom yum gong risotto 呢个组合真系第一次试,味道真系出奇地好味,risotto煮得意式得黎带有一D冬荫公既味道,相信系将risotto米放入冬荫公汤到煮。配菜有一只超大既虾,好味就好味,不过好难拆肉,但系,一路食一路点旁边既泰式酱汁,真系令人越食越开胃。 The pantry's pancake 系呢到既招牌菜,除左呢个选择之外其实仲有好几款拣,但系因为呢只系原味,所以都系想试呢款。呢只pancake系用ricotta cheese整既,加埋大量既蛋白同其他材料整成,所以切落去唔似系一般 甜品店食到果D,碟旁放左mixed berries 同埋一小兜糖酱,大家钟意落几多就落几多。不过话时话,食落真系无咩芝士味,蛋味较多,连唔系点食芝士既我都食到,不过整体黎讲我都系钟意食普通pancake多D。
我地由7点几坐到成9点几,足足两个钟,餐厅唔太嘈又唔会催人埋单走人,真系一个同朋友食饭倾计既好地方。