2018-04-25 165 浏览
朋友仔系海鲜控,佢带得我黎呢度一定有好野食。一入去,要经过一排室内坐位,穿过舖头坐位,原本入面别有洞天。呢度系有露天坐位架,环境好靓好有特色。唔坐露天,亦都可以坐番入室内。呢度海鲜蒸汽火锅有两款餐,价钱唔贵,都好多野食下,我地叫左个二人餐。趁而家睇下要蒸几多分钟先。店员好有礼貌,先问我地饮咩,跟住好快手比左个沙拉我地食住先。跟住食物都录逐送上,店员亦都好细心甘将蒸煮时间讲一次。首先系呢个海虾,虾身几丰满,食落肉质鲜甜爽口。龙虾好厚肉,仲有虾膏架。蛏子到,使唔使甘大条蛏子呢,D肉多到跌出个壳。特大扇贝白白净,又好弹牙。贵花蚌好大粒,大过我块面,D肉再一次跌出个壳。走地鸡既鸡肉比软嫩滑新鲜,我已经谂一阵个粥肯定好好味。花甲同蚬都好有海水味,豉油都唔使落。食住个冷乌冬,突然好有日本feel。我自己唔系好钟意饮汽水既,呢度有夏枯草,正正正!其实已经差不多饱饱,但个粥底实在太好食,一个字,好甜!我食左3碗。店员仲会问你加唔加生菜落粥度,免费架!
朋友仔系海鲜控,佢带得我黎呢度一定有好野食。

龙虾好厚肉,仲有虾膏架。

蛏子到,使唔使甘大条蛏子呢,D肉多到跌出个壳。

特大扇贝白白净,又好弹牙。

贵花蚌好大粒,大过我块面,D肉再一次跌出个壳。

走地鸡既鸡肉比软嫩滑新鲜,我已经谂一阵个粥肯定好好味。

花甲同蚬都好有海水味,豉油都唔使落。

食住个冷乌冬,突然好有日本feel。

我自己唔系好钟意饮汽水既,呢度有夏枯草,正正正!