2020-06-23 1749 浏览
虽然夏日炎炎,但系都冇咗我钟意食火锅嘅决心😌😌😌同男朋友行完街突然想食打边炉,就嚟咗呢间台式火锅店谂住试吓啦!一上到去俾佢嘅装修吓亲🥳🥳🥳真系好有心机🥳🥳🥳装修到好似古代中式建筑咁,净系环境都加咗唔少分!呢间火锅店虽然唔系任食,佢既玩法就系嗌一个汤底,汤底里面会有好多唔同嘅𩠌菜,然后你仲可以按自己嘅喜好同埋需要加唔同嘅配菜🙆🏻‍♀️🙆🏻‍♀️🙆🏻‍♀️今次叫咗个酸菜白肉锅🥰🥰🥰啲配料好粥好多酸菜同埋白肉😗😋😋😋老实讲净系食个锅两个人系啱啱好!😋基本上如果你唔系好大食,里面有齐左蕃茄粟米等等一般打边炉会食嘅配料,你系可以真系唔使再另外叫第二啲配菜😂😂😂另外值得一提嘅就系佢嘅海鲜😎😎😎由于我同男朋友都好钟意食海鲜,所以就叫咗两只美国蚝😍😍😍只蚝好新鲜🥳🥳🥳🥳其实佢仲有好多海鲜选择,基本上你谂得出嘅你都可以叫🤩🤩🤩佢仲会同你讲返时令推介🥳🥳最后要讲一讲嘅就系,推荐大家叫佢嘅响铃🤩🤩🤩佢嘅响铃系自家制既炸唔系出面买嘅一包包!配合埋佢嘅锅底真系一流😋😋😋
2020-05-21