我和D先生因为在同一坐大厦返工, 有时搭电梯都会遇到, 每次大家见到面会Say Hi 。某天我被抄牌后成为朋友, 由于大家也是爱吃之人, 话题也特别多。久唔久我们会相约去食早餐, 它会揸车由新界来到香港南区接, 继而送埋我返公司, 同事见到佢每次送到我到公司门口还以为我们蜜运中。哈哈~公众假期天他传了个text比我, 他又有鬼主意, 话要接我香港半天游, 有车好办事所以我一口答应。风和日丽的假期有乜野好过去郊游。原来D先生带我黎这么近; 那么远的小白鹭餐厅。我以为可以清清静静享受下美境。点知人多到呢, 好似家长, 小朋友齐齐出动校际旅行一样。我生平最怕等位, 好彩我地都几有运, 有客人埋单, 我地唔使等就有张无敌海境位。当天廿几度, 风和日丽, 阳光斜斜地照射在湖上, 闪闪生光的湖水有如耀眼的金箔。我们两人点了一份下午茶餐 小白鹭三文治 $93平时唔饮啤酒既我竟然叫左支 Corona人有时就系要放纵一下, 减下压。等了又等, 小白鹭三文治终上枱。原来是公司三文治, 錎料有鸡肉, 两份火腿, 鸡蛋, 蕃茄, 生菜, 加多几片薯片。三文治都颇为巨形, 如果要我一口咬落去可能会好失礼, 所以
风和日丽的假期有乜野好过去郊游。
原来D先生带我黎这么近; 那么远的小白鹭餐厅。
我以为可以清清静静享受下美境。
点知人多到呢, 好似家长, 小朋友齐齐出动校际旅行一样。
我们两人点了一份下午茶餐 小白鹭三文治 $93
平时唔饮啤酒既我竟然叫左支 Corona
人有时就系要放纵一下, 减下压。
等了又等, 小白鹭三文治终上枱。
三文治都颇为巨形, 如果要我一口咬落去可能会好失礼, 所以我会将佢分成两件慢慢放入咀内。多士虽然

唔热但微脆, 錎料十分丰富, 味道唔会好味到会飞, 都系一啲正常野, 用来填肚无得顶。
至于支 Corona 实质上是道具给我影相, 加埋无敌衬托, 手残影出来都成为美境。
D 先生埋单后话要带我去睇羊仔㖞 ..... 真系吹涨。
2016-05-14