2021-10-28
今日晏昼又系返学🎒嘅日子,我哋嚟咗何文田饮茶🫖首先要讲一讲个环境,虽然疫情缓和,但系今日我哋坐低咗之后,侍应系我哋隔离再开多一张枱,坐得好迫,真系非常之唔高兴我哋今日一行五人,嗌咗14份点心🧆:虾饺王🍤、蟹子烧卖王🦀、黄金流沙包🏆、翡翠鲜虾肠粉、海皇煎薄饼🍕、鲜竹牛肉球🥩、荷香珍珠鸡🍗、鲜虾炸云吞、香煎萝卜糕🥕、明虾芝士春卷🧀、明炉叉烧肠粉、原笼马拉糕🍰。我净系拣几份点心出嚟评价:虾饺王:啲虾好弹牙🍤,个皮都够薄,但系我觉得蒸过火,搞到个皮有少少硬。😳蟹子烧卖王: 我觉得佢应该用咗上乘嘅皮去包烧卖,食落唔黐口,蟹子一粒粒铺喺面好靓呀!佢嘅香菇亦都唔会抢咗成粒烧卖嘅味道😍黄金流沙包:话就话流沙,但佢嘅馅料好少,完全做唔到𠮶种效果😩翡翠鲜虾肠粉:里面竟然有翠玉瓜,真系好奇怪嘅配搭,不建议🤭鲜虾炸云吞:呢个真系非常之香脆,亦都好足料,值得一赞!😄呢一间餐厅六月先开业,虽然上菜速度同埋食物质素都可以接受,但系佢嘅环境真系唔得,令人可惜。😓😓😓——————————————————————————————茶皇殿 (何文田)何文田佛光街80号何文田广场2楼203号舖推介指数 🤰🤰(2/5)好味指数
翡翠鲜虾肠粉:里面竟然有翠玉瓜,真系好奇怪嘅配搭,不建议🤭
鲜虾炸云吞:呢个真系非常之香脆,亦都好足料,值得一赞!😄
茶皇殿 (何文田)
何文田佛光街80号何文田广场2楼203号舖
推介指数 🤰🤰(2/5)
好味指数 🤰🤰🤰(3/5)
抵食指数 🤰🤰🤰🤰(4/5)
环境推介 🤰(1/5)
人均消费: $90