2018-05-10
今晚去铜锣湾皇室堡行街,到左晚餐时间,经过位于二楼嘅意粉狂热,环境设计感觉唔错,而且都想食西餐,所以就决定去食佢!去到店员态度超有礼貌,食都食得开心啲~我地点左杯草莓桃沙冰($58),食落好fresh,味道又唔假!似系新鲜草莓加水打成嘅沙冰,甜度啱啱好~上面仲有啲忌廉,为杯嘢增加左啲奶香!今日都无乜食过菜,点左个细嘅香草烤鸡凯撒沙律($33)同西班牙蒜香橄榄油煮杂菇($48)香草烤鸡凯撒沙律味道就不过不失,略嫌烤鸡过干。杂菇食落有啲似焗田螺嘅味道,咸香适中,虽然睇落成层油,但食落又唔会有油腻感觉!香烤黑安格斯一口牛柳($158)石锅上有六旧大小适中嘅牛柳,中间唔会好熟,仲系呈粉红色,等客人可以自己再放上圆形嘅石板上煎一煎,热辣辣之余,仲可以自己决定熟成度!我就钟意将牛肉嘅油脂都煎晒出黎,用佢自身嘅油脂再煎到外面微脆嘅口感,内里肉质依然保持嫩滑呢!伴菜仲有洋葱同香脆薯角~ps.洋葱要不时拌一拌,如果唔系好易烧焦!香烤刺身级鲑鱼扒($108)讲到刺身级咁劲,果然名符其实!口感好嫩滑~外面仲带微脆口感,超赞的说!伴菜都有洋葱同香脆薯角的喔~整体今晚嘅食物都好满意,下次有机会再同朋友黎食!
去到店员态度超有礼貌,食都食得开心啲~
香草烤鸡凯撒沙律味道就不过不失,略嫌烤鸡过干。
香烤黑安格斯一口牛柳($158)
伴菜仲有洋葱同香脆薯角~
ps.洋葱要不时拌一拌,如果唔系好易烧焦!
香烤刺身级鲑鱼扒($108)
伴菜都有洋葱同香脆薯角的喔~
整体今晚嘅食物都好满意,下次有机会再同朋友黎食!