2019-08-31
呢间蒸气火锅值得推介之处系海鲜够新鲜、环境好阔落、枱与枱之间嘅距离令客人觉得有privacy。装修都几雅致我地点左最平的海鲜餐$328一位前菜小食有拍青瓜同花生,青瓜酸辣开胃以石锅做煲,就咁加米同埋南瓜排骨,唔使加水亦唔会黐底跟住每一款海鲜店员都会帮我地放、帮我地计时,所以烹调嘅时间啱啱好另加的松露炖蛋, 蛋生好滑,松露份量刚好,同蛋香味互相配合,有特色虫草大连鲍鱼,鲍鱼口感爽弹,而且加埋少少虫草香令本身冇乜味道嘅鲍鱼增添左一份微甜。清蒸美国桶蚝,蚝嘅size都几大。店员会事先问我哋想全熟定系大有少少生,我哋就拣咗后者,蚝嘅鲜味保留到,而且口感更加滑日本元贝配上粉丝同埋蒜蓉,本身嘅调味已经好出,完全唔需要点豉油,食落啖啖肉姜葱蒸鲜鱿,金银蒜蒸胜瓜。鲜鱿真系好睇火喉,一老左就会好韧,好彩有店员帮我地虾蚬 味道都唔错,如果份量多d就好 (图为一人份量)手剁猪肉丸同墨丸,有猪肉味同墨鱼味口感Q弹最后食埋个粥真系饱晒!南瓜排骨粥清淡,带有一点海鲜味
装修都几雅致
我地点左最平的海鲜餐$328一位
前菜小食有拍青瓜同花生,青瓜酸辣开胃
以石锅做煲,就咁加米同埋南瓜排骨,唔使加水亦唔会黐底
虾蚬 味道都唔错,如果份量多d就好 (图为一人份量)
手剁猪肉丸同墨丸,有猪肉味同墨鱼味口感Q弹
最后食埋个粥真系饱晒!南瓜排骨粥清淡,带有一点海鲜味