2018-09-11 14 浏览
放工约左朋友食晚饭,带左我来呢间魔膳厨房,原来呢间餐厅每日放工都会经过,但一直无留意到来到门口要上多一层先到餐厅,沿住楼梯上去,2边墙身都挂满晒图画,好具艺术气息一入到餐厅就见到个蛋糕柜原来呢度加$38一位就有任食沙律吧,我地紧系照加啦沙律菜好新鲜,车厘茄好甜,呢度仲有好耐无见过既啫喱糖,小朋友见到一定会疯狂好喜欢呢度仲有红汤白汤,而家系岀面食西餐,好多时为左有新鲜感,都会将餐汤改变做一d新派嘢,当听到店员讲有什菜汤同忌廉汤,就同朋友每样一款来share,餐包以为系硬身既法包,但原来唔系,可以点落个汤到吸晒d味朋友说要试下呢度个猪手,其实自已本身好少食,但见可以share就试一试,来到个卖相都唔错,仲有我钟意既薯角怕肥既我,净系切左小小肉来食,但朋友推介要连少少肥肉来食会好味好多,我试左一淡,真系无介绍错,软腍腍,炸得都几香口,原来成旧猪手系无骨架,好大旧丫另一个主菜就叫左呢个三文鱼柳配藜麦沙律,众所周知藜麦系好有营养,配系个沙律到,食落去无甘单调,呢碟菜好色彩缤纷最后餐饮点了桂花蜜花茶同埋玫瑰蜜花茶,桂花个杯较甜,自已加左d清水落去就岩岩好,好清香,玫瑰花个杯唔洗讲饮落去就有好强烈既

一入到餐厅就见到个蛋糕柜

原来呢度加$38一位就有任食沙律吧,我地紧系照加啦

最后餐饮点了桂花蜜花茶同埋玫瑰蜜花茶,桂花个杯较甜,自已加左d清水落去就岩岩好,好清香,玫瑰花个杯唔洗讲饮落去就有好强烈既玫瑰花味啦