2015-11-13
近排行经赫德道既次数都算多,好几次夜晚经过Okapi 既时候都俾佢既环境吸引到,所以就揾晚放工同朋友一齐黎食饭啦。餐厅里面环境唔错,安静之余又带俾客人一种欧洲风格,配埋少少烛光,带俾客人少少圣诞同浪漫气氛,钟意圣诞节既我真系几钟意呢到既环境。晚餐方面可以拣一人餐,二人餐又或者系a la carte,由于二人餐有牛肉,唔食牛肉既我梗系拣一人餐啦。每个一人餐都有餐包,餐汤,沙律,主菜同埋一杯饮品。面包系意式香草包,厚得黎仲好松软,热辣辣,味道唔错。餐汤系南瓜汤,个汤卖相好靓,好重瓜味,加埋忌廉之后饮落口好香滑,配埋跟香草包,真系完美既组合。特选沙律配烟三文鱼既菜又新鲜又爽口,加埋份量适中既沙律醋同埋烟三文鱼,好醒胃,件三文鱼仲整成花型咁,好靓呀。香草炸兔仔腿配黑松露菌蘑菇意大利饭: 本人虽然对兔肉麻麻地,但系就非常钟意食蘑菇意大利饭。呢个意大利饭软硬适中,加入黑松露菌香令到个饭更加香口,至于兔仔腿本身味道唔错,但系一向好钟意兔仔既我真系唔忍心食佢条腿呀。炸焗鸡胸酿鹅肝酱配芥末籽忌廉汁: 鸡胸肉味道香甜,口感唔错,配埋忌廉汁令到鸡胸肉味道更加香口,至于配菜系杂蔬薯蓉,薯蓉落既牛油甚少,里面仲
每个一人餐都有餐包,餐汤,沙律,主菜同埋一杯饮品。 面包系意式香草包,厚得黎仲好松软,热辣辣,味道唔错。 餐汤系南瓜汤,个汤卖相好靓,好重瓜味,加埋忌廉之后饮落口好香滑,配埋跟香草包,真系完美既组合。
特选沙律配烟三文鱼既菜又新鲜又爽口,加埋份量适中既沙律醋同埋烟三文鱼,好醒胃,件三文鱼仲整成花型咁,好靓呀。 香草炸兔仔腿配黑松露菌蘑菇意大利饭: 本人虽然对兔肉麻麻地,但系就非常钟意食蘑菇意大利饭。呢个意大利饭软硬适中,加入黑松露菌香令到个饭更加香口,至于兔仔腿本身味道唔错,但系一向好钟意兔仔既我真系唔忍心食佢条腿呀。 炸焗鸡胸酿鹅肝酱配芥末籽忌廉汁: 鸡胸肉味道香甜,口感唔错,配埋忌廉汁令到鸡胸肉味道更加香口,至于配菜系杂蔬薯蓉,薯蓉落既牛油甚少,里面仲有少少薯仔粒,健康D之余仲好有口感。
食完主菜后侍应就帮我地落埋餐饮,同时俾埋甜品餐牌我地,可惜我地都已经好饱,食唔落甜品啦,如果唔系都想试下佢地个面包布丁呀。