2019-10-22
今日同男朋友周年纪念就去左呢间好特别嘅Van Gogh Senses到庆祝!呢度以梵高嘅画做主题,成个环境都散发著艺术气息!我地就拣左The Harvest 呢个four-course set!🔥面包有三款,配埋自家制牛油好味!个人最爱合桃提子干麦包,甜甜地又有咬口!🔥吞拿鱼薄片配青芒, 香蒜辣椒及香草沙律吞拿鱼薄片食落冇楂冇筋,青芒酸酸地配埋一个柚子醋汁酸酸地好开胃!🔥法式牛肉清汤配黑松露及芹菜佢嘅汤会系水壶到倒出黎,好特别!个汤好清甜,好重牛肉味,反而唔系几食到黑松露味!🔥香煎盲槽鱼配亚洲时令蔬菜及香茅汁个盲槽鱼煎到好脆,个鱼皮有少少好似食紧炸鱼皮嘅感觉,而时令蔬菜系小棠菜嘅天妇罗,估唔到小棠菜天妇罗系咁夹!🔥炸原只鹌鹑鹌鹑蛋就食得多,原只鹌鹑系第一次食,个肉质面几嫰滑,加上即叫即制热辣辣,仲好Juicy!🔥Iced Cappuccino 🔥精选甜品店员话呢个甜品灵感来自于梵高的一幅画入边嘅石春,表面系芝麻慕丝,里面系云呢拿cream,成个甜品好夹好Rich,为我地呢餐艺术饭画上完美句号!
🔥吞拿鱼薄片配青芒, 香蒜辣椒及香草沙律
🔥法式牛肉清汤配黑松露及芹菜
🔥香煎盲槽鱼配亚洲时令蔬菜及香茅汁