2021-06-30 4530 浏览
难得肥bu weekday放假,去咗想去好耐嘅Billow bar seafood bistro, 呢间餐厅前身系小白鹭餐厅,几年前我哋都去过😊😊 听讲呢度平日都好爆场,所以前一晚特登上佢哋社文平台 book位,但可惜我哋想book嘅lunch时段已经full咗,所以唯有搏一搏早上11:30 walk in 啦😆 大约11:40去到餐厅,已经有三成入坐率,估唔到连平日都咁爆😱😱 好彩nice嘅waitress姐姐安排到一张枱俾我哋,如果大家想坐窗边位,记得预约时mark定啦😊我哋每人叫咗一份lunch set, 包汤🥣、主菜同餐饮🍹 肥bu叫咗份美国安格斯西冷🥩拚大啡菇($228) 份量算大份,牛肉味道不过不失,煎得几香,但唔够腍滑,反而大啡菇有惊喜😋我叫咗纽西兰羊膝🍖($198)一上枱真系俾个份量吓亲🤣🤣非常大份,卖相亦靓,但味道一般,咬到牙都甩啊🤣🤣🤣 汤系蘑菇汤🍄,配上白松露油,对比起主菜,我哋都比较喜欢呢个汤😆😆用餐区分indoor 同 outdoor, indoor 环境舒适,适合打卡😎😎 outdoor 就适合一大班人倾下计食下嘢,我会推介大家坐Indoor😊😊

我哋每人叫咗一份lunch set, 包汤🥣、主菜同餐饮🍹

2021-02-16