2024-06-27
约咗我朋友,佢请我食饭 呢度系佢嚟过几次,质素唔错,估唔到荃湾有间环境咁好嘅中菜呢啲大餐厅尤其是酒店餐厅,想佢官网就会有餐单睇风景唔错,天气又好!因为怕油腻唔想嗌炒粉面饭,朋友比较大食,所以嗌两碗面其实一碗都好大!米粉质素好好半透明,虽然我自己钟意食面多啲 本身钟意食蛋面咁醋好好味好夹 不过虾球同带子就落太多油煎虾肠入面粒虾非常大粒,而且质素唔错,虽然唔系新鲜虾,但系呢只急冻虾比平日嘅有味道有口感牛肉球就咸咗啲啦!个汤本身可以饮,但系太咸太咸 牛肉球马蹄唔多,但系配上适当份量嘅葱 10分夹 不过都应该捞左少许油、唔算太瘦灌汤饺OK啦,好就好在入面有蟹肉真系食到好鲜味,其余就混混杂杂有少少油 想挨过菜补充吓纤维,侍应就介绍咗呢个花胶浸时菜,菠菜非常鲜嫩,腐竹都好香好好味 因为想食啲肉就算饱饱地都嗌多个叉烧包,正常发挥包皮几好味 入面嘅叉烧同酱料就比例唔系咁啱,叉烧酱太多肉唔算太多呢度好想食嘅水中豆腐花 侍应师傅切咗成100度,非常厉害😍不过味道就正常,好啊好有豆味,带少少日本豆腐嘅香味,不过份量唔系好多见到纵切面个姜汁非常有姜味,不过甜咗少少,所以我都冇饮晒🤪
呢度系佢嚟过几次,质素唔错,估唔到荃湾有间环境咁好嘅中菜
呢啲大餐厅尤其是酒店餐厅,想佢官网就会有餐单睇 风景唔错,天气又好! 因为怕油腻唔想嗌炒粉面饭,朋友比较大食,所以嗌两碗面其实一碗都好大!米粉质素好好半透明,虽然我自己钟意食面多啲 本身钟意食蛋面咁醋好好味好夹 不过虾球同带子就落太多油煎 虾肠入面粒虾非常大粒,而且质素唔错,虽然唔系新鲜虾,但系呢只急冻虾比平日嘅有味道有口感 牛肉球就咸咗啲啦!个汤本身可以饮,但系太咸太咸 牛肉球马蹄唔多,但系配上适当份量嘅葱 10分夹 不过都应该捞左少许油、唔算太瘦 灌汤饺OK啦,好就好在入面有蟹肉真系食到好鲜味,其余就混混杂杂有少少油 想挨过菜补充吓纤维, 侍应就介绍咗呢个花胶浸时菜,菠菜非常鲜嫩,腐竹都好香好好味 因为想食啲肉就算饱饱地都嗌多个叉烧包,正常发挥包皮几好味 入面嘅叉烧同酱料就比例唔系咁啱,叉烧酱太多肉唔算太多 呢度好想食嘅水中豆腐花 侍应师傅切咗成100度,非常厉害😍不过味道就正常,好啊好有豆味,带少少日本豆腐嘅香味,不过份量唔系好多见到纵切面个姜汁非常有姜味,不过甜咗少少,所以我都冇饮晒🤪