2023-07-18
1981 浏览
环境优雅复古 甚有气派 好适合二人世界 庆祝生日🎂或者周年纪念👩❤️👨我哋今次系食晚餐 为男朋友庆生 只有一个dinner set 中间再二选一咁$1,688 for 2✿ Fresh Shucked Oysters 时令生蚝 ✿系食starter之前先食生蚝🦪都几大只肥美 新鲜鲜甜 都唔太需要落柠檬- Starter -我哋两个人所以两样都有嗌黎试~✿ Slow-cooked Abalone on Shell in Seafood Stock ✿一上菜𠮶下呆咗 咁大个壳咁细只鲍鱼嘅 ‧⁺◟( ᵒ̴̶̷̥́ ·̫ ᵒ̴̶̷̣̥̀ )点知切落去超淋 索晒海鲜高汤既味!✿ The Famous Original Spinning Bowl Salad ✿侍应会推架车仔出黎 系你面前转动放系冰盘上面既盘捞沙律上菜前侍应会比只冰冻既叉你 令整碟沙律保持住冻❄️枱面仲有餐厅自制既seasoning俾你加落去不过就略嫌普通 以同等价钱黎讲 嗌鲍鱼好似开心啲( •̥ ˍ •̥ )除非你想睇侍应表演捞沙律啦( ¯꒳¯ )ᐝ- Soup -✿ Cream of Mushroom ✿汤有磨菇汤同龙虾汤拣 我哋都拣咗磨菇汤个汤比较稠
好适合二人世界 庆祝生日🎂或者周年纪念👩❤️👨
$1,688 for 2
系食starter之前先食生蚝🦪
都几大只肥美 新鲜鲜甜 都唔太需要落柠檬
- Starter -
我哋两个人所以两样都有嗌黎试~
点知切落去超淋 索晒海鲜高汤既味!
侍应会推架车仔出黎 系你面前转动放系冰盘上面既盘捞沙律
- Soup -
✿ Cream of Mushroom ✿
汤有磨菇汤同龙虾汤拣 我哋都拣咗磨菇汤
个汤比较稠身 好浓好重松露味🍄
我饮完开始有啲饱( •᷄⌓•᷅ )
✿ Lime Sorbet ✿
第一次食饭食到一半食甜品( '〰️' )
雪葩系清柠味 真系好清新🌿
饮完浓汤就食杯雪葩浪下口先~
- Entree -
✿ California Cut (Creamed Corn/Spanish +$60) ✿
依款餐厅signature dish好架势
厨师会推住架餐车喺你面前切肉
虽然佢叫加洲薄切牛扒 切出黎都唔算好薄 仍然好有口感
牛味香浓 牛肉软稔 份量超多!
另外加咗个side dish
薯蓉食落去口感细滑 牛油味好出 冇后悔加钱🤣
✿ Yorkshire Pudding ✿
系酥皮版既面包布甸 点埋肉汁一齐食
虽然系好好食 但系份量实在系太多 冇办法食晒
✿ Pan-fried Grouper & Atlantic Lobster Tail ✿
龙虾尾超淋!!好易离壳同易切
石头鱼柳唔会好散 炸粉好薄 点埋龙虾汁 绝配~
- Dessert -
✿ Mini Grand Marnier Soufflé ✿
甜品系迷你梳乎厘 热辣辣够松软
即使系一细细件 一人一个 都系好饱( ¯⌓¯ )
埋尾嗌咗杯茶☕️成个壸比晒你慢慢叹~
跟住落黎想分享下今次系依度庆生既经历
订枱既时候我讲左要庆生
前一日餐厅有WhatsApp confirm booking 我都再有confirm庆生同主角名称
到用餐当日食到甜品既时候
开始见到侍应为隔离几张枱庆生唱歌影相上蛋糕 但一直都未到我𠮶枱
直到开始见职员执嘢准备收舖
我就问侍应 佢哋先发现漏咗我地😂
拿拿林递上生日蛋糕 唱生日歌 仲送咗一张即影即有
个朱古力字仲要串错字😂
少少尴尬 不过系一个几搞笑既体验
So far冇见到食评有相同经历 应该系咁岩我唔好彩姐🤣🤣🤣