今次去左呢间西日fushion餐厅😛环境好grand😳佢有好多海鲜菜式~我觉得份量偏细🙈我同朋友两个食完都唔饱🤣落完order会先比碟小前菜 个日系明太子三文鱼(?)几好食😋🦀睡蟹意大利饭 $208睡蟹应该系蟹既一个品种?!😂呢个好食!好香蟹鲜味🤤risotto系粒粒分别超有咬口做到al dente口感😍想讲配埋三文鱼籽食个咸鲜系另一个层次😱蟹壳底下有一大pat蟹膏 可能有人会觉得腥但所有类形既蟹膏都系我至爱😜🐚纽西兰托托蚬 $138有3种汁比你拣 侍应竟然推介最common既清酒?!🤔我地冇听佢讲拣左香茅椰子汁🥥😂冇拣错! 蚬唔算腥👍🏻(我对腥既接受程度系0蟹除外😂)粒粒都好大粒~ 略嫌佢唔够热🤭🍰煎芝士蛋糕配海盐焦糖酱 $68我地一心已经mark实呢个甜品😂可能期望太高有少少失望🥺见好多人都大赞 可能系咁岩个日水准唔好?!🙈外层系偏厚既酥皮 一切就同芝士蛋糕分离😳芝士蛋糕口感偏实净 唔算太香🥺表现一般
睡蟹意大利饭
🦀睡蟹意大利饭 $208