2023-04-11
咁岩同男朋友去开奥海城,听朋友讲附近有间好高质既西餐厅,Cobalt,一于去试下! 一入到间餐厅,餐厅既摆设,装饰非常整齐,侍应好Nice,宾至如归。餐单亦算多选择,Main Course也有十款左右。 我地简左个法式洋葱汤,香煎西班牙伊比利亚黑毛猪鞍,海胆忌廉汁蟹肉意大利饭。 法式洋葱汤($68),呢碗餐汤可能系我近几年饮过最好饮既西式餐汤,煲到淋晒既洋葱!汤入面仲有一块芝士蒜蓉多士,极力推荐👍🏽香煎西班牙伊比利亚黑毛猪鞍($298),以慢煮方式制作西班牙伊比利黑毛猪,可以确保食材原汁原味,猪扒非常厚身,饱满,咬落去肉质带点爽,丰富肉汁,肉味亦浓,十分满足。海胆忌廉汁蟹肉意大利饭($138),钟意食意大利饭既朋友绝对唔可以错过!一上枱既时候已经闻到阵阵既鲜甜味。配上淡淡既忌廉汁,鲜甜既蟹肉同埋极度浓郁既海胆汁,非常新鲜,口感亦佳。 总结:服务:10/10味道:9/10环境:9.5/10
餐单亦算多选择,Main Course也有十款左右。
总结:
服务:10/10