2025-01-17
放工约左朋友去尖沙嘴行The One,佢话想食西餐,见到呢间气氛唔错、dinner set 都几多野拣,所以就去试下~我地叫左个2人餐,有餐汤、2个小碟、2个主菜。香煎带子带子煎得啱啱好,完全唔韧,值得一赞嘅系个忌廉煮大葱汁,creamy得黎质地有d 似薯蓉,令我忍唔住系咁食原只烤龙虾呢碟龙虾一黎到已经令我地流晒口水🤤啲龙虾系用芝士、忌廉煮大葱烤焗,但食落唔会觉得腻;佢仲配左龙虾蕃茄酱汁同薯粒、酸种面包,同龙虾配搭起上黎好match海鲜烩饭呢碟烩饭海鲜用左海鲜蕃茄酱汁,材料好丰富,有虎虾、黑青口、蚬,几开胃又唔会腻巴黎式芝士蛋糕 (水蜜桃味)个芝士蛋糕中间有d 流心但食落感觉唔会太腻,正呀旁边配左几块苹果,苹果上面加左层焦糖,好有心思Winter Cranberry Fizz我点左呢杯mocktail,佢入面有热情果、小红莓汁,饮落甜甜地好有水果味,而且d 味唔会话好假或者太甜Honey Ginger Punch朋友叫左呢杯mocktail,入面用左蜜糖、生姜、芒果,佢话虽然系冻饮,但饮完之后感觉好暖胃,而且有清新嘅芒果香味
我地叫左个2人餐,有餐汤、2个小碟、2个主菜。
香煎带子
原只烤龙虾
海鲜烩饭
巴黎式芝士蛋糕 (水蜜桃味)
Winter Cranberry Fizz
Honey Ginger Punch