2003-08-10
装修唔似一般泰越式餐厅, 呢度属于较新式一类, 环境几好。之前嚟过呢度食晚饭, 食物味道ok, 价钱唔贵, 所以再嚟。已预早订位(星期三), 嚟到8:30都要等15分钟, Reception好有礼貎咁叫我地到楼上间Bar/cafe坐低饮杯野先, 有位就通知我地。坐低后, 当然点左最出名既"面包咖喱鸡", 鲜虾柚子沙律, 仲叫左半打串烧, 炸虾饼, 饮品叫左芝麻杧果冻饮。面包咖喱鸡好好味, 造型特别, 咖喱鸡系用一个公鸡型既器皿装住, 外层包住面包, D面包够软熟, 鸡块都几多, 汁料好够香矛味, 面包点汁食好正架。鲜虾柚子沙律, 酸酸甜甜口感唔错, 入面有鲜虾、腰果、柚子, 但系饭焦唔够脆。猪肉同埋牛肉串烧就烧得干身左d, 肉质比较嚡, no good。虾饼普普通通。芝麻杧果冻饮, 初头以为系有芝麻味添, 原来入面既芝麻系泰国一种生果既种子(唔知名字), 唔系好够杧果味, 仲有好多西米系杯野度, 好似食西米露, 好饱呀!最后仲叫左杧果黑糯米, 同埋炸香蕉。杧果唔够甜, 仲有D酸, 糯米硬左D; 炸香蕉做法简单, 无惊喜。埋单共$780(三位), 价钱ok啦, 呢区嚟讲。服务态度几好,
埋单共$780(三位), 价钱ok啦, 呢区嚟讲。服务态度几好, 当晚我地系最后一枱埋单(约11:30), 已关冷气(可能悭电, 市道唔好, 唔怪佢), 经理同埋女待应话地面有水气, 叫我地要小心走路!