2019-10-20 19 浏览
本身好钟意食东南亚野,通常食开都系出去九龙城或者港岛个啲地方,但系估唔到系将军澳都有一间咁既餐厅,仲要好多人排队,咁我跟大队试下。地道串烧(牛,鸡):间铺头既装修好似普通连锁餐厅咁,但系第一道𩠌送上黎,估唔到个样可以咁地道。个串烧串得好香口,肉质都几嫩,真系有惊喜。软壳蟹米纸卷:呢个我自己好钟意,啲菜同啲三色椒放得岩岩好,仲可以balance返软壳蟹既油炸感,成件事食落好清新,同埋第一次食纸米卷系软壳蟹既,我自己觉得比传统既更好食haha。马拉𦶻炒秋葵:其实呢间餐厅既菜式都几新下,又系未见过既马拉𦶻秋葵,个味道都几浓下,系几好食既。炒金边粉:佢个隔离放左好多辣椒系度,我本身都好食得辣既(我自认为),所以谂都唔谂就捞晒落去,好辣。但个粉系好食既,不过真系要小心落。手作班兰椰丝卷:呢个又系未试过,佢入面有啲椰丝系度,整体感觉都几得意。

地道串烧(牛,鸡):
地道串烧(牛,鸡)

软壳蟹米纸卷:
软壳蟹米纸卷

马拉𦶻炒秋葵:
马拉𦶻炒秋葵

炒金边粉:
但个粉系好食既,不过真系要小心落。
炒金边粉

手作班兰椰丝卷:
呢个又系未试过,佢入面有啲椰丝系度,整体感觉都几得意。
手作班兰椰丝卷
地道串烧(牛,鸡)
软壳蟹米纸卷
马拉𦶻炒秋葵