2016-05-28
门面完全唔似一间cafe嘅?究竟你系卖化妆品定系cafe㗎?唔紧要啦,观塘嘅cafe都食得7788,况且都嚟到咯... 虽然空间感好大,但座位唔算多,好在猫猫早一步嚟咗,否则就好快冇位喇,睇完menu出去落order,之后就会有一个晓震嘅alarm...Original Kimbap ($32)实在好想食Kimbap... 馅料充足,头尾𠮶两旧有突咗啲料出嚟,都几似模似样;有麻油味道不过可以再重手啲;饭粒有啲硬,以香港standard嚟讲都算合格;旁边嘅泡菜辣到我食唔到,但猫猫食得好开心,虽然佢都唔系好食得,但佢都食晒,似乎真系好好味咁㖞....Mango & Cranberry cream cheese bagel ($33)bagel微暖,Mango & Cranberry cream cheese香浓软滑,两者非常匹配芝士鸡肉墨汁意大利包 ($43)一直都唔钟意食意大利包,不过呢个实在太吸引,又芝士又鸡,真系要试试。意大利包烘得够香够脆,香滑芝士多到必晒出嚟,每一啖都夹住鸡肉,每一口都充满激情!!好味到想喊!!服务OK😋,价钱亦都OK,非常抵食,不过系等食物等得耐咗啲
Original kimbap
芝士鸡肉墨汁意大利包