2022-06-21
星期日无地方去,就同屋企人贡左去科学园。贡完一阵就揾野食,见到Hunky Dory 都几多人讲好就去睇睇有无位,好好彩又有。 依间餐厅比我既第一个印象系环境舒适,员工细心。点解咁讲,系因为餐厅出面有一块好正既草地,仲有D 户外桌椅可以坐。本身果日去都想坐户外,员工即时提我今日有D 大风同好大机会会落雨,建议我坐返入面会好D。点知半个钟后真系落雨,真系好多谢员工既细心建议。 野食方面,睇个餐单价钱都合理,野食偏英同都几多元化。但系上到枱我会直头话佢抵。好大份。我叫左三样野食,爱尔兰健力士牛肉批、精选烤拼盘同埋美味拼盘。 牛肉批个酥皮好正,放耐左少少都好脆,个牛肉都好冧。不过我真心欣赏系佢D 菇,佢应该唔系用罐头,系用新鲜菇。味道正唔正宗答你唔到,不过好食。 美味拼盘每样大约五件,我最欣赏系个炸豆腐,脆口得来又带点清淡,再配返杯伦敦啤,正! 最后系精选烤拼盘,依个真心好抵,两百几蚊三份肉,块牛扒大过手掌连手指,仲要唔差!另外猪肋骨同鸡肉都大。鸡肉平时大件会好鞋,但系今次依件几好,唔太鞋。 整体而言我觉得依间餐厅好好,如果唔系地点问题,我谂我会经常去。