2014-07-12
呢次系我第一次写食评,之前一直有呢个谂法,但就一直未有甘样做。希望可以用呢个平台,分享到我对美食既感想比大家啦。 呢到已经唔系第一次黎食啦。呢间餐厅既环境真系好舒服,应该系我食饭时间比较夜,所以次次都唔驶等位。你可以选择系屋内 or 露台用膳,由于呢排天气都比较热, 所以都系拣返系室内。呢次都系食2人套餐,因为餐牌上既野都好吸引,实在真系唔知拣咩好,但因为得2个人,惊自己点得太多食唔哂,所以都系点返set 算啦。第一度上既系日式番茄沙律。佢用左个日式芝麻酱加上新鲜既蔬菜。好味。个鲍鱼要点佢果到既酱料先带到个鲜味出黎,就甘食就一般,但就够哂淋。 开始烧野食啦,呢个芝士杂菇够哂掂,好香好好味 但就要一路烧一路搅,感觉唔搅佢,会好易㶶底。扇贝个壳有手掌甘大,烧果阵要加d 唔知咩汤汁落去个壳到浸住旧肉烧。老实讲冇咩特别。只虎虾中间㓥左刀,加左d 混合左蒜既调味料入去一齐烧。完全冇雪味,都几弹牙。牛舌同其他烧肉店分别唔大,冇乜惊喜。呢个猪腩肉卷入面有粒荔枝肉,烧完之后外脆得黎入面又有荔枝既香甜。几唔错既配合。食到一半果阵,个侍应走黎问我上埋个饭好唔好。 我挂住烧野食。都唔记得仲有个饭未上。 呢
第一度上既系日式番茄沙律。佢用左个日式芝麻酱加上新鲜既蔬菜。好味。 个鲍鱼要点佢果到既酱料先带到个鲜味出黎,就甘食就一般,但就够哂淋。 开始烧野食啦,呢个芝士杂菇够哂掂,好香好好味 但就要一路烧一路搅,感觉唔搅佢,会好易㶶底。 扇贝个壳有手掌甘大,烧果阵要加d 唔知咩汤汁落去个壳到浸住旧肉烧。老实讲冇咩特别。 只虎虾中间㓥左刀,加左d 混合左蒜既调味料入去一齐烧。完全冇雪味,都几弹牙。 牛舌同其他烧肉店分别唔大,冇乜惊喜。 呢个猪腩肉卷入面有粒荔枝肉,烧完之后外脆得黎入面又有荔枝既香甜。几唔错既配合。 食到一半果阵,个 侍应走黎问我上埋个饭好唔好。 我挂住烧野食。都唔记得仲有个饭未上。
呢个鹅肝石锅饭好好味,d 鹅肝既味入哂去d 饭到。 2个人一人分到一碗。食哂。 个餐仲有个牛肉薄片同餐后 甜品。 唔够位放哂出黎 以价钱黎计确系唔抵,但个环境真系好舒服。