呢个星期系我既生日周,所以大学同学约左我去深水埗食意食dinner 餐厅装修得好有特色同好有格调 parma ham w/melonmelon 好甜,估唔到配咸咸既ham 完全无违和感之余,味道仲好多层次!! 好得意 - 必叫!!fettuccine w/ lamb ragu呢个lamb 煮到好入味,而且d 粉索晒d 汁,但又唔会太浓味,食落好好味。 必叫!!french fries w/ spicy dippe一个酱系黑松露,另一个只就好柠檬味。我比较钟意黑松露酱。 另外薯条外面脆脆好好味,我建议大家可以试下唔用酱先,因为薯条本身好香薯仔味,就算唔用酱都好有味好好食 必叫!!Salt Fish拆开面包皮之后食落我觉得岩岩好,唔会太咸。wine musselswine 味唔算浓,所以唔饮酒既朋友都唔使惊食呢个。我d fds 觉得mussels 口感差 d d, 但我反而钟意呢种质地,唔使咬甘耐。iberico pork rack w/greenApple Juice & White Grape W/ Elderflower我朋友点左呢两杯,佢地话觉得好好饮同唔太甜。 banana

餐厅装修得好有特色同好有格调

parma ham w/melon

好得意 - 必叫!!

fettuccine w/ lamb ragu

必叫!!

french fries w/ spicy dippe

一个酱系黑松露,另一个只就好柠檬味。
我比较钟意黑松露酱。

必叫!!

Salt Fish

拆开面包皮之后

食落我觉得岩岩好,唔会太咸。

wine mussels

iberico pork rack w/green

我朋友点左呢两杯,佢地话觉得好好饮同唔太甜。

banana cream pie

呢个size 系6份1, 估唔到画左我最爱的shin-chan and shiro-chan
呢个蛋糕真系好好食,又唔会太甜,同埋系用真的香蕉整出黎
好好食。
2019-08-13