2023-10-13
全家人都系好辣之人兼重口味,所以出街聚餐多数都系食川菜。屋企人食过另一间分店,一直推介佢地嘅菜式大份且味道合理。呢日自己第一次食,就跟屋企人去左尖沙咀嘅分店~呢间分店环境好似bar咁,昏暗嘅灯光,偏高嘅楼底,加上几个mon喺度播放k歌同歌唱比赛画面,都觉得几有趣🤣此行重点系食辣,所以我地就叫晒中辣:我平时系三哥3小辣都觉得轻松嘅程度,呢度嘅中辣我觉得系辣得有啲辛苦😂俾大家一个参考食物份量足够,酸菜鱼真系好辣🥵我自己最钟意食个酸辣土豆丝,好正宗嘅醋酸味!屋企人都盛赞酸辣凉拌粉,都系酸辣嘅口味。另外见到隔离嗌左辣子鸡,好大盆同埋布满干辣椒,卖相好有食欲,我地都跟住order左。但系试完之后觉得味道真系普通🫣鸡肉非常细旧,好多骨,亦都比较干柴,没有期待中的香辣味~另外也要赞下经理同侍应服务态度好好,同每枱客人都会倾两句咁🤭气氛再加分
此行重点系食辣,所以我地就叫晒中辣: