2024-03-28 66 浏览
前排朋友生日book左间餐厅位于大厦既顶楼同佢庆祝。餐厅有一大块大玻璃,可以望到香港夜景,景观开扬,有种居高临下嘅感觉,环境几好。夜晚仲有live band表演唱歌,气氛都唔错。三文鱼子牛油果多士 $128多士烘到脆卜卜,面头系满满既三文鱼子牛油果酱,十分幼滑。一脆一软既口感,层次对比丰富。西班牙火腿蕃茄莎莎多士西班牙火腿带一点点橡果香同咸香,味道鲜美,充满油香。 蕃茄莎莎酸酸甜甜带少少微辣,两者配搭完美,可以中和油腻感。黑松露野菌忌廉汤 $78松露香气朴鼻,啖啖都系浓郁既野菌香味,绵滑质感。法式鲜蚝汤 $88鲜蚝汤有粒粒蚝肉,质地十分浓稠,口感饱满。蚝既鲜味浓厚,加埋面包粒,口感层次提升。波士顿龙虾西班牙海鲜焗饭 $328焗饭铺满海鲜,有龙虾、大虾、带子、青口等,颜色鲜艳,卖相超级吸引!波士顿龙虾肉质鲜嫩弹牙,味道鲜甜且龙虾味重。带子厚实肥美、青口都好鲜甜。焗饭软糯程度适中,加入西班牙辣肉肠,非常有西班牙既风味!慢煮西班牙猪架配苹果酱 $238慢煮猪鞍有一定厚度但依然保持肉质软腍,而且猪肉浓郁。苹果酱既creamy又清甜,可以减低减腻感。
前排朋友生日book左间餐厅位于大厦既顶楼同佢庆祝。
夜晚仲有live band表演唱歌,气氛都唔错。

三文鱼子牛油果多士 $128

西班牙火腿蕃茄莎莎多士

黑松露野菌忌廉汤 $78
松露香气朴鼻,啖啖都系浓郁既野菌香味,绵滑质感。

法式鲜蚝汤 $88
鲜蚝汤有粒粒蚝肉,质地十分浓稠,口感饱满。
蚝既鲜味浓厚,加埋面包粒,口感层次提升。

波士顿龙虾西班牙海鲜焗饭 $328

慢煮西班牙猪架配苹果酱 $238