2015-07-07 2976 浏览
一早book 左呢间餐厅, 佢有三层的. 好耐之前同家人系三楼食过xmas dinner今次就约左几个朋友一齐再去食, 因为今次系我万岁既关系, 所以就拣左呢间我个人好钟意食境, 当然食物质素好系bonus. 湾仔区黎讲, 呢间餐厅个环境真系无特顶早左少少入座, 叫左tap water 就等多个朋友, 我同另一友人首先开左支酒 ($440) (唔记得叫咩名, 只系知佢系第一只, 千祈唔好叫, 我觉得好难饮) order个Charcuterie board ($350)等埋朋友到, 开餐喇, 呢个Charcuterie board 真心好味佢好几款唔同既ham, 个面好特别, 味道好似蛋糕咁, 唔系话好干又硬佢仲有两款酱: 其中一款系鸡肝酱 我个人就好钟意, 另一款就食唔出主菜方面叫左两款: 一个steak ($8xx) 同cheese macaroni+Truffle超推介个cheese macaroni, 我地个个都话好食, 因为我地额外加左truffle一定要热辣辣食另一个steak, 完全无想像过系呢个样佢个味好似烟肉, overall 唔差, 不过有d unexpected不过
Charcuterie board
一定要热辣辣食

另一个steak, 完全无想像过系呢个样
不过佢个sauce 好怪味, 我不太喜欢
可以拣2个side dishes: onion ring 同 fries三个女仔食真系好饱, 但系又点少得甜品.
见到个dessert menu 基本上每款都想试
所以就叫左三款, 有火陷雪山, Tiramisu, creme brulee
三款都好甜好漏, 加上佢既焦糖布甸唔同出面果种用淡CREAM
系好似用左toffee 咁, 好甜
我自己觉得dessert 就麻麻地最后梗系要出去露台影下个环境
题外话/补充资料: 正门门口系内街的, 有lift
2015-06-29
Charcuterie board