寻日食完呢 Cali-Mex 就发觉铜记分店好过佢好多,食物一样但招呼影响食欲。是咁的,屋企两位长老话好耐无去过愉景湾,就约埋其他家庭成员一齐去愉景湾。两个星期前我都食过铜记间 Cali-Mex,就觉得啲鸡中翼,Tacos同肉眼扒非常好食。所以去到愉景湾见到有就强烈推介啦 (依家谂返就觉得非常后悔)。接待员态度差:1)未入去就见到个接待员同一对情侣有小小嘈吵声。原来系因为接待员坚持要求对情侣一定要用手机安心出行二维码 (唔接受纸本或康复证明书) 先比入座。两位长老就叫我帮佢哋搞个二维码,因为佢哋系康复者,所以佢哋一向都系用纸本针卡或康复者证明书,再加上佢哋系唔多识用智能手机。我哋企咗喺度成15分钟先整完,行去扫就比个接待员话一定要系针卡二维码唔系康复码。我哋即塲出现黑人问号?(乜政府广告系假㗎?乜食肆系可以龙门任佢摆?),所以我哋知道𠮶对情侣点解会同佢嘈。2)阿嫂话要求见经理,接待员就话经理行开咗,仲暗示叫我哋走同 “唔好令佢难做“ 咁。后来有位女职员 (感觉上好似经理) 叫佢比我哋入,照扫咗我哋啲二维码,合格就比入。点餐:两份肉眼扒,龙虾,鸡同牛tacos各一份,炸鱼薯条,同4杯冻饮

)。

接待员态度差:
乜食肆系可以龙门任佢摆?
),所以我哋知道𠮶对情侣点解会同佢嘈。

) 叫佢比我哋入,照扫咗我哋啲二维码,合格就比入。

点餐:
两份肉眼扒,龙虾,鸡同牛tacos各一份,炸鱼薯条,同4杯冻饮2杯啤酒。

食物评价:
1)肉眼扒叫咗全熟 (为咗两老先叫全熟),啲肉非常冧配埋本身肉汁仲非常嗞味。
2)龙虾,肉汁鲜甜酱汁系绝配。
3)Tacos 就差咗啲,我同两老就觉得 鸡肉 “咬落梅咗啲“。另一个味道无食留比人哋食。
4)炸鱼薯条,本来系最其待嘅食物。点知上菜时比漏炸鱼酱,同佢哋讲 “漏咗炸鱼酱,同埋想要茄汁,唔该“。一等就等咗差唔多18分钟先有人攞过嚟。不过期间都有再问佢哋啲酱汁点。无人应过我哋。
最后阿嫂又要求见经理,点知行过嚟就系𠮶位 “接待员“,觉得同佢讲都系嘥气就叫咗佢走。

埋单:
叫埋单就可以九秒九咁快,我哋就慢叹版,等所有人饮完啲嘢,先比齐头数多一毫子都唔会比多先走。

结论:
体会完愉景湾分店,就会知道咩叫 “做又三十六,唔做又三十六“ 嘅服务态度。
所以建议 “如果系用 hea 嘅心态去就可以“,但 “如果系想得开心就唔使啦“。
2022-06-03