2017-07-05
好姊妹生日, 想揾ㄧ间环境好, 食物好及地点方便既餐厅庆祝。于是上网搜寻, 找到这间好多赞好食评既德国菜餐厅。我早ㄧ星期前已订位,并要求坐卡位(卡位有限)。这里灯光昏暗, 好有情调, 而且食客都好斯文, 唔会大大声声讲野。由进入餐厅那ㄧ刻开始, 便感觉到餐厅每个员工好有礼貌, 面上充满笑容, 招呼殷勤。我哋点咗1.德国肠拼盘, 好juicy呀2.招牌菜 - 德国咸猪手, 简直无得顶, ㄧ定要衬热食, 冻咗个皮会唔脆, 另外值得加分是员工会系你影相后, 主动问你切唔切3. Apple strudel - 因姊妹生日, 系订枱时已预早安排餐厅系甜品上写上 " happy birthday to xxx" (餐厅任何甜品都得), 姊妹见到好惊喜, 仲好好味道㖭4.两杯drink都好饮
我哋点咗
1.德国肠拼盘, 好juicy呀