2021-06-23 801 浏览
东涌虽然比较偏僻,但系呢度有个outlet好多嘢行,而且朋友介绍,呢度附近嘅餐厅好有外国气氛,咁就一于揾日嚟试吓同埋黎行街啦。呢间餐厅真系有泰国人侍应,而且坐喺近窗口位,望出去系一个好大嘅公园,真系好有喺异国嘅气氛㖞。呢个生菜包非常好食,平时食生菜包最惊佢有好多肥猪肉,佢唔会之余又食落好香口,食完之后感觉更加开胃呀。我觉得呢间餐厅最值得赞嘅就系呢一个三味鱼,平时好似好少见到呢一种煮法,佢一上枱嘅时候见到咁大条,其实有少少惊,因为惊会好多骨,但系竟然原来佢系冇骨嘅,小朋友都啱食啊。而且佢嘅鱼肉又鲜味又弹牙,真系估佢唔到咁好食,而家谂返起都好想再食啊。呢个蟹肉炒饭都好正,佢嘅炒饭粒粒分明,而且蟹肉都够多,食落香口又唔会太咸,都系必试嘅item呢。最后佢嘅甜品拼盘都好正,椰汁糕同埋西米糕都系唔会太甜,为呢一餐画上一个完美嘅句号。呢间泰国菜又正宗又抵食,而且环境仲一流添,我觉得好适合拍拖,或者游车河入嚟食,我之后都一定会再嚟啊。

• 三味鱼