唔系住系附近,有日约人经过,感觉装修好有感觉。打卡位唔少,好有台湾的感觉,室内环境亦干净企理,令到我望一眼就决定入去食个lunch。(虽然真系好少人......)然后见到菜式,都系好地道的台湾系,名亦算吸引,价钱亦算合理。先叫咗2个午餐先,一个必食的盐酥鸡+肉燥饭,另一个亦算系必食的牛肉面。先讲个盐酥鸡+肉燥饭先,卖相十分OK,先试个盐酥鸡,发现炸粉好厚同埋鸡扒唔够多汁好味,最得意的是......有葱油!肉燥饭就未见有惊喜,小朋友食2啖就无兴趣再食了。其他配菜相比下就好少少。然后台湾菜就一定要配珍珠奶茶啦! 卖相十分OK,但饮落......好淡......,真系失望。然后到牛肉面,都系无惊喜地质素好一般,个茶感觉OK (应该都好难唔OK)。等到朋友嚟,又再叫咗2个下午茶餐,好难得平均地都系唔好食,饮品水准KEEP住系失望。结论系: 硬件条件真系好OK,但味道实在令人食一次就够,希望日后有所改善啦!!!唔好浪费左个场。
唔系住系附近,有日约人经过,感觉装修好有感觉。
肉燥饭就未见有惊喜,小朋友食2啖就无兴趣再食了。
其他配菜相比下就好少少。
2022-10-12
  • 没有