桔梗(砵兰街)帮衬完无耐,佢哋社交平台就话告急喇,仲引起左网民海量嘅负评围剿,绝大部份都话佢哋嘅食物同服务质素差,价钱又贵。系咪真有其事呢?奶油罗勒干贝意粉 $148望落好浓,食落刚刚好,厌佢太多汁,干贝煎得唔错,但意粉煮得唔够靓。慢炖蕃茄牛肉意粉 $128牛肉一般,酱汁今次就差D味,意粉一样系煮得唔靓。烤牛肉芝士三文治 $128块面包亁身偏硬,牛肉又系亁身无乜味,两样野加埋更加亁。黑松露奶油干贝炖饭 $168松露味道刚刚好,配D 炸脆左嘅藜麦同金针菇捞埋佢温泉蛋一齐食系几唔错的。水牛城鸡中翼 $88唔系我认知嘅水牛城鸡翼,怀疑佢用Blue cheese 腌D鸡翼,咸到肾亏。(食过Blue cheese就明点解会肾亏)总结而言,食物质素我又唔会觉得好差,的而且确价钱比起一般cafe 贵DDD,但佢餐厅环境同食物水准,我认为系同类型Cafe一般水平之上。至于职员服务态度就真系好麻麻,一入门口已经用命令式语句,无精神又黑口黑面,但转个身又会同事倾计嘻嘻哈哈。
桔梗(砵兰街)

奶油罗勒干贝意粉 $148

慢炖蕃茄牛肉意粉 $128
牛肉一般,酱汁今次就差D味,意粉一样系煮得唔靓。

烤牛肉芝士三文治 $128
块面包亁身偏硬,牛肉又系亁身无乜味,两样野加埋更加亁。

黑松露奶油干贝炖饭 $168

水牛城鸡中翼 $88