2010-06-02
如题上次食闭门羹, 因为无订枱, 今次一定记得订枱啦~ ---> 7pm开餐环境一定系差, 因为o向熟食街市入面, 就算佢自己本身环境好, 周边o既环境配合唔到啰, 特别系个toilet, 所以大家要留意一下, 不过都好欣赏o个d红色格仔餐枱布, 好似升level左ma menu之前都被评为有d混乱大家要出声问先知道应该点order, 我今次都系, 不过唔明就当然要问到明白啦~ 消费者o既基本权利ma 佢o既 A B C 实在代表好多不同O既item, 好似系A B C set dinner/ 或者系A B C 菜式..........哈哈, 依家讲讲下都觉得好混淆, anyway讲下食物先!!!我地order左个dinner set B 再配多个item C, HAHA, 大家明唔明白??? 餐饮其实你order set dinner的话系可以自由配juice / 餐前酒, 我地order左2杯juice...........点知佢o既份量系少到非常少, 真系大啖d都可以一啖饮完!!! lee样野要弹啊~面包唔错, 正常食西餐o既面包, 当然唔系讲o向超市买番o黎一袋然
面包唔错, 正常食西餐o既面包, 当然唔系讲o向超市买番o黎一袋然后翻叮o个种啦~~~
餐汤今日系杂菜汤, 不过由于佢加左应该系红菜头o既关系, 味道唔系人人可以接受到, 我个人还可以, 同行友人就一般啦~ 余下好多红菜头配料 不过感受到佢系足料o既~~~
Item B 其实系每日供应o既pizza, Item C就系每日供应o既risitto
香草芝士pizza系比较啖味, 因为系素pizza ma, 但用料不赖, 大家可以o向卖相度睇到, 但就比较细块, 略缣唔够啊~~~ 另一方面, 个批就整得比较油, 如果你用手拎住食的话, d手指会留有油迹
红菜头意大利饭都系偏啖口, 不过个饭o既硬度就适中, 唔错!!! 但一路食落去好似唔多觉得有咩特别配料, 哈哈, 而且份量亦系好少啊~
主菜o黎啦~ 烤乳猪, 果然系名不虚传, 外皮够脆, 肉质又就好嫩, yummy!!! 虽然都连住好多皮下脂肪, 不过你都会因为味道讨好而好自然食埋佢, 哈哈, 好肥啊~ 而且配埋d好幼嫩o既露荀, cool!!! 太好味啦~
羊架, 另一款主菜, 比较之下就觉得普通哂啦~~ 哈哈, 因为平时都会食到羊架ma, 1旧4条骨, 其实又系偏细o既份量, 不过7成熟都煮得唔错, 因为我地怕太生!!! average, 不过无新意
其实佢lee度都有dessert食, 不过由于我地3人行食完lee个dinner之后系唔觉得饱 于是我地决定冲出去去其他地方再食野~~~
我谂我应该唔会再o黎, 因为款式实在太少啦~ 而且享受一顿丰富晚餐实在有好多考虑因素, 环境啦、价钱啦、情调啦、味道啦~ 所以应该仲有其他好选择, 不过一试无妨~~~