2018-06-14 188 浏览
我好钟意湾仔呢间分店,可能因为有d偏僻,黎过两次既夜晚都唔算多人帮衬,所以坐得非常舒服上次黎呢度食左个猪扒好得,所以今次都想试下佢既猪肉料理,左拣右拣后拣左猪肋骨。其实上菜既时候有少少失望,因为d颜色好似怪怪地,好似唔好食咁。但估唔到一切开劲有惊喜!D肉好厚好juicy,我未食过咁厚既猪肋骨,而且完全唔会干,仲非常入味,好正呀!另外叫左个软壳蟹义大利饭,软壳蟹有d细只,其实味道都ok不过188太贵啦⋯⋯甜品就叫左法式玫瑰薄饼同玫瑰蛋糕,两个卖相都好靓!个玫瑰薄饼其实食唔出玫瑰味,上面铺满士多啤梨酱同士多啤梨,仲有球creamy既云尼拿雪糕,当士多啤梨薄饼食都几好味既。蛋糕味道普通,不过个外型就真系赢晒啦

软壳蟹义大利饭
猪肋骨