话说今日去行完会展美食博览,揾下湾仔有咩高质台湾菜~叹返个下午茶先🤤小编我超级爱台湾菜,机缘巧合揾到呢间几多好评嘅餐厅,于是就去咗「尚青商号」。呢度嘅环境好台湾文青feel呀,成层楼上铺空间大都几舒服~播嘅歌全部都系台湾歌🤤 (小编最爱) 系几chill嘅一间餐厅☺♡「香菇鲁肉饭」💰44 (下午茶)一上到嚟,见到鲁肉同汁嘅份量都唔少呀~有几片菇菇🤤 呢度嘅鲁肉饭系比较偏咸偏浓味嘅,酱汁都比较浓!饭嘅份量就系一个大饭碗嘅份量,唔系特别大细嘅人都应该会饱嘅~ 我觉得味道都唔错啦,但唔系小编心目中嘅Top 5台湾菜喇🤣♡至于隔离有个小小嘅配菜,系1粒切开咗两半嘅炸花枝丸~~小编我就觉得呢个几高汁,炸得几惹味啊😋♡饮品「茉香奶绿」 ※跟餐补差价※唔知系咪因为我叫咗微糖嘅关系,我觉得呢杯味道都系偏淡嘅~ 佢系茶香同奶香味都参半😃 叫做算系几清新嘅一杯,唔太甜~

「香菇鲁肉饭」💰44 (下午茶)

饮品「茉香奶绿」 ※跟餐补差价※
2022-08-12