2023-04-09
康城站越开越多新食肆,就入去试下人气餐厅,主打 sourdough pizza 嘅 Interval ~有空内空外位置,冇落雨又凉凉地,坐outdoor 都舒服。🍕芝士四重奏 Sourdough pizza 眼见每枱都食 pizza~ 饼底好松软,围边焗得香脆,虽然话有Monzerella, Parmesan, Taleggio, Gorgonzola 四款芝士,但感觉芝士味都唔系太重,pizza 就系10寸size, 2-3 人 share 啱啱好。🍝XO酱大蚬意大利粉份量都大,蚬肉大粒,加入香蒜片同XO酱炒得惹味。☕️Flat white ,Caffe Mocha 正常,不过唔钟意冇用碟上,上枱时搅到 Mocha 嘅杯边有少少倒泻。🍰Collective Tiramisu 可以唔叫,冇酒味冇咖啡味,冻饼一件。🍰杏仁蛋糕几松软,杏仁味香浓,反而有惊喜。呢度环境系唔错,唔焗促,而且pet friendly, 感觉chill 嘅。不过食物质素普通,尤其甜品真心麻麻。呢个价位,可以有大把靓Cafe 可选择。
有空内空外位置,冇落雨又凉凉地,坐outdoor 都舒服。
🍕芝士四重奏 Sourdough pizza
眼见每枱都食 pizza~
🍝XO酱大蚬意大利粉
份量都大,蚬肉大粒,加入香蒜片同XO酱炒得惹味。
☕️Flat white ,Caffe Mocha
🍰Collective Tiramisu
可以唔叫,冇酒味冇咖啡味,冻饼一件。
🍰杏仁蛋糕
几松软,杏仁味香浓,反而有惊喜。
不过食物质素普通,尤其甜品真心麻麻。
呢个价位,可以有大把靓Cafe 可选择。