2008-03-08
mar 6, 08,带咗2个友人嚟,叫咗 3个set lunch :1) 牛尾汤(+$8)-友人话ok2) 洋葱番茄汤(+$8)-似自己煲,味道有番茄嘅微酸,亦无+到茄膏-有洋葱嘅甜-不俗3) 青菜沙律(+$8)-新鲜,+咗黑醋汁,不错4) 牛扒意粉-块牛扒上枱时喺1块过,张相已成细细旧因为好快手将佢哋切晒我先影-友人话块牛扒1般-不过佢比linguine,呢个就确实要+分啦5) 龙脷柳意粉-块鱼都好大,肉厚亦嫩,够味,外面呢层脆浆好薄,做法几特别,都几好味-亦喺比linguine,唔算腍6) 茄子鱼柳饭-试咗友人1旧鱼柳,都几好味-个汁有少少辣-友人就欣赏埋佢个饭,话又软又香,所以好犀利咁扫晒成碟后记1) 今个turn由我请客2) 其实餐厅内部环境都唔差,味道唔错,唯独每碟个卖相求其咗d,可以摆得好样d(+d装饰)3) 但4周个环境就几好喇,尤其坐露天,直望住d游艇同艇仔,好开扬,好空气,食完仲可以喺附近行吓,好relax4) 友人们原本想步行出去香港仔……..不过我唔赞成,因我怕佢哋2个行到中断(鸭脷洲大桥)行唔到时,喺无办法截到车,1定要继续行,番唔到转头。改咗行去鸭脷洲大街呢d
1) 牛尾汤(+$8)
-友人话ok
2) 洋葱番茄汤(+$8)
-似自己煲,味道有番茄嘅微酸,亦无+到茄膏
-有洋葱嘅甜
-不俗
3) 青菜沙律(+$8)
-新鲜,+咗黑醋汁,不错
4) 牛扒意粉
-友人话块牛扒1般
-不过佢比linguine,呢个就确实要+分啦
5) 龙脷柳意粉
-亦喺比linguine,唔算腍
6) 茄子鱼柳饭
-试咗友人1旧鱼柳,都几好味
-个汁有少少辣
-友人就欣赏埋佢个饭,话又软又香,所以好犀利咁扫晒成碟
后记
1) 今个turn由我请客
4) 友人们原本想步行出去香港仔……..不过我唔赞成,因我怕佢哋2个行到中断(鸭脷洲大桥)行唔到时,喺无办法截到车,1定要继续行,番唔到转头。改咗行去鸭脷洲大街呢d平坦d嘅路………沿途仲可以望吓呢d令人心旷神怡嘅景
5) 揾次嚟试埋个晚餐