2024-04-28
呢间餐厅系一位朋友介绍,今次想帮另一位朋友庆生,咁就试试喇。一开始出lift就见到好墟冚,长期处于满座状态,好多人排队。我哋就系坐喺对住䢂口嘅位置,长期系需要同啲等䢂同出䢂嘅人对望⋯而另一边就有块玻璃,隔离啲人又食食吓望过嚟,令人觉得劲唔自在。其次就系我哋头顶有一盏射灯,一开始坐都觉得冇乜嘢,但系坐得耐咗真系觉得热。加上一开始就食鸡煲,已经感觉到啲蒸气不断咁蒸上嚟,甚至系去到后尾打边炉都系觉得越嚟越热⋯连负责book 位嘅朋友都忍唔住出声话冬天食嘅话系的确好暖好舒服,夏天就真系热到顶唔顺⋯佢都食到一半就落咗大堂过冷河,吹返冻过人,之后先至继续一齐食⋯坦白讲,个鸡煲嘅调味系好惹味嘅。一开始我哋去处理𠮶个鸡煲嘅女服务员态度有啲差,有啲晦气,不过都觉得情有可原,因为真系好热,成个场又好宅好多人,佢哋都好难可以保持住好好嘅态度。不过又客观啲讲,见到有好多其他嘅服务员,其实佢哋都系好多时都会唔该前唔该后,有啲重要搬住好多好重嘅嘢,真系都已经好辛苦佢哋。所以服务方面整体上都可以嘅。至于啲嘢食,个鸡煲其实啲肉系唔多,都系偏多骨。每次打开个鸡煲去炒嘅时候,都觉得阵味好抢,好攻鼻😂另外值得一提嘅系,点解
至于啲嘢食,个鸡煲其实啲肉系唔多,都系偏多骨。每次打开个鸡煲去炒嘅时候,都觉得阵味好抢,好攻鼻😂另外值得一提嘅系,点解可以无限添加
我觉得最出色都系蒜蓉蒸帆立贝、虾、蛏子同鱼。真系啖啖肉!
至于火锅汤料,其实选择真系唔算多,质素都系不过不失。至于嘢饮同埋好材料都系要出去拎,而出面条路其实真系好窄,每次两个人都系要打侧个人咁样行。
不过无论几月都好,都一定要撑到最尾,要享用埋个雪燕先好走啊!终于有冷盘,真系好食嘅呢个🙂↔️甜度适中,唯一想encore哈哈
总括嚟讲呢度嘅环境真系唔太舒服,真系坐位都唔系好够都会撞到隔离,甚至系后面𠮶台嘅人,感觉非常之唔舒适。
见到佢张贴出嚟有张搬迁告示⋯经过呢次体验,我都觉得佢好有需要揾个好啲地方—以顾客嘅需要再好好考量吓啲摆位,令食客有个愉快啲嘅饮食体验。