2024-02-29
.⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯ ♡⋯⋯⋯♡⋯食火锅系人都想要皇帝级嘅享受,今次我决定化身做香香公主去「香香宫煮」度打边炉。门口有一条红桥嘅设计,入内就会见到中式红灯笼和金黄花边嘅墙身装饰,好似番左去古代一样。汤式有多款特别推介,例如花胶鸡汤锅和雪场蟹脚蕃茄浓汤锅。钟意海鲜嘅我就拣咗「建宁公主·特色卜卜蚬锅」。锅内用上每日新鲜系街市买嘅白沙蚬,食落真系一啲沙都冇,同埋唔会有坏蚬,每一只都够哂鲜甜。艾莎公主牛肉宝盒木质嘅宝盒打开会发现有多款嘅牛肉,包括雪花肥牛、牛腱、一口牛肉粒、牛舌、牛黄喉等等。每一款颜色都够鲜红,最钟意当然系雪花肥牛,入口即溶又有油香。伊比利亚橡果猪平时打边炉都好少食猪肉,见到依款油花咁靓一于试吓,果然食落都多肉汁。香香宫煮响铃拼盘响铃炸得好松脆,最惊喜就系入边有咸蛋黄,够哂流心又够咸香。紫菜樱花虾猪肉丸口感弹牙嘅猪肉丸,加入紫菜和樱花虾,令到味道更加丰富又有层次。如果唔想错过其他好介绍,记得follow我呀😘多谢大家!!!你嘅支持就系我嘅动力!记得点赞❤️ ⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯ ♡⋯⋯⋯♡⋯香香宫煮 (金巴利中心) (尖沙咀)尖沙咀金巴利道35号金巴
艾莎公主牛肉宝盒
伊比利亚橡果猪
香香宫煮响铃拼盘
响铃炸得好松脆,最惊喜就系入边有咸蛋黄,够哂流心又够咸香。
紫菜樱花虾猪肉丸
你嘅支持就系我嘅动力!记得点赞❤️
⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯ ♡⋯⋯⋯♡⋯
香香宫煮 (金巴利中心) (尖沙咀)
尖沙咀金巴利道35号金巴利中心地下A号舖