灣景廳

Harbour Restaurant
餐厅: 灣景廳
资讯:

2023-12-25 895 浏览
圣诞自助晚餐用早鸟优惠book, 要预先俾晒钱先,平均每人连加一大概五百几蚊一位🥴我哋book 左8点至10点,食尾场,7点9去到,所有人企晒系门口无得入🥲🥲🥲 D 职员话因为早场D 人散唔切,佢哋未执得切😞 之后由得D 人企晒系劲迫的餐厅门口,又唔安排吓d 人排下队或者落阔好多既楼下大堂等等,不太理想😤终于入座,入面座位之间的距离超窄,二人枱同人哋茶记搭枱既距离差唔多🥴 (我全晚被迫听住隔离枱对情侣sweet sweet🤭🫶 ) 而且无位摆袋,连行李篮都无个🥹 大家迫住放地下,极不理想🥲 野食方面,冻海鲜都几多款式,蟹脚、龙虾仔、青口、蚬果D 都有,仲有人即场开生蚝,新鲜度还好😌另外仲有即刺身同埋寿司,不过太多人影唔到☹️ 佢个三文鱼刺身都唔错🫡经典的前菜沙律,款式都几多样化同国际化,泰式、西式、日式样样齐。熟食有即场烧制热辣辣串烧,鸡肉串超推荐👍👍👍软嫩又多汁,超级惹味😋面食得拉面一款,汤底超浓郁超咸🙈似味精野点心就只有小笼包,层皮都几厚😗 里面嫌佢唔够多汤,有d 干身😗中式菜有蒸带子、蒸鱼、蒸水蛋等等,当中几推荐依个焗酿蟹盖,内馅丰富啖啖肉😋有提供北京填鸭,采用经典既薄皮包制,鸭肉
圣诞自助晚餐

面食得拉面一款,汤底超浓郁超咸🙈似味精野

有提供北京填鸭,采用经典既薄皮包制,鸭肉每次切得唔太多😗😗 食落还好

黎到我既最爱甜品篇🥰❤️

佢款式都几多几有诚意🫶 有超大座既朱古力喷泉🍫 西式甜品有多款蛋糕、奶冻、泡芙、啫喱、葡挞仔等,中式都有豆腐花、凉粉同埋喳喳。

另外仲有即场制作既心太软、沙翁同埋窝夫😍❤️ 超级钟意佢个心型窝夫,外脆内软,超香蛋味😚😚😚

最有诚意系佢地提供多款Movenpick 雪糕😜 抵赞👍👍

饮品方面除左经典既茶或咖啡之外,隔离有成柜玻璃樽装汽水🤩 切勿错过🥴

服务方面,除左一开头入座安排混乱大大减分,之后都还好,回收餐盘算快,填补食物速度理想,仲有圣诞老人出黎同人影相🙉

整体黎讲,性价比几高,但如果要食环境同优质服务,就唔推荐🥴
2023-12-24
庆祝纪念