有个周末想同三五知己聚下,朋友揾到呢间喺西营盘嘅西餐厅,据知系新开嘅,open rice𠮶时亦未有任何食评。一行几人胆粗粗去左食。 点知个个食完都话一定要番黎encore最钟意影餐具,呢到嘅碟都好靓正值happy hour时段,我嗌左枝Corona ($40), 黎嘅时候仲有lime放喺樽口!头盘嗌左呢个茄子沙律。茄子唔系好多,但要留意佢有好多goat cheese,味道颇浓,唔系个个都啱!到呢个baby ribs,极力推荐啲肉非常嫩,好易切,好淋,碟一上就已经被个个抢哂。薯角都炸到金黄色,脆卜卜甜品点左brownie, 好快溶喇!不过个朱古力饼都好好味,唔会好硬。值得一赞系食食下厨师都出左黎,系个肥嘟嘟嘅外国人,佢问我地啲食物味道如何,我地都赞不绝口,真系好有心
点知个个食完都话一定要番黎encore

最钟意影餐具,呢到嘅碟都好靓

到呢个baby ribs,极力推荐