2023-02-02
📍行过愉景新城附近 比餐厅灯牌吸引住😻 原来系间环境同气氛都唔错嘅西餐厅~餐厅装修几别致 天花挂上不少绿色植物及灯饰 带点休闲风🌴🌀明太子软壳蟹忌廉汁意粉原只软壳蟹炸得酥脆不油腻 忌廉汁够Creamy 因为好挂汁 所以每条意粉都好入味 仲食到粒粒明太子😼😺值得一赞 虽然同闺密倾计倾到忘形🙈🥂 但意粉冻咗都好香好好食 酱汁调味好加分!🌀芝士吉列流心猪扒听个名觉得好邪恶 但又忍唔住Order咗😂 猪扒好厚身 即叫即炸 上枱仲热辣辣 外层粉浆唔厚 而且炸到脆卜卜 加埋芝士食落好惹味🙉🌀日本唐扬鱿鱼须 & 脆薯条有被鱿鱼须惊艳到! 用上大鱿鱼🐙切粒 粗身鱿鱼须食落比较有口感 弹牙但唔会太韧~ 薄薄的炸粉食落香脆 份量亦很足够🌀Blue Hawaii & Berry mojitoBlue Hawaii 加入菠萝汁 橙汁同梳打水 酸酸甜甜几清新🍃 Berry Mojito卖相好靓😻餐厅食物质素同环境都几好 价钱实惠而且仲免收加一 性价比好高 餐厅仲有二人dinner Set 下次再过嚟试下先!
餐厅装修几别致 天花挂上不少绿色植物及灯饰 带点休闲风🌴
🌀明太子软壳蟹忌廉汁意粉