2021-07-19
餐厅布置几靓,几盏彩色玻璃吊灯好有异国风情,入座见到桌上张迷你地毯垫都觉得好靓(但唔知系咪每次翻枱都有清洗或替换)墨西哥牛肉芝士馅饼 $98 正㖞,馅料够多又均匀,块皮微脆,咬落啖啖芝士都可以拉丝,正!觉得太邪恶可以点埋个酸乳酪无咁腻。秋葵烩羊肉配中东皮塔饼 $136 羊肉有少少羊膻味又够腍,正。配料除左秋葵,仲有蕃茄,薯仔等,有少少食紧肉酱既感觉。皮塔饼唔系香脆果种,食落有少少烟韧。乳酪黄咖哩鸡配中东香草饭 $146 咖哩微辣,乳酪酱捞匀中和返,整体都几香浓,鸡肉及配料都几多,但配料就同羊肉差唔多。原本上餐黎错左皮塔饼,同店员讲,佢拎入去同厨房讲,之后等左成20分钟都未上个饭,其实成间餐厅都无十张枱,店员完全唔记得未出个饭漏左单或者无留意成碟咖哩鸡未郁过…催单之后店员先跟进,但一句唔好意思都无讲,真系有改善空间。中东饭一粒粒干身长形米,加入香草睇到但嗒唔出,不过捞汁唔错。.跟餐配热饮或加$6转冻饮,柚子蜜正正常。.整体食物质素其实唔错,平时比较少食中东菜或土耳其菜,唔知点解三款食物都有酸乳酪,但我几钟意。原本想试去骨烧春鸡,但卖晒就转咖哩鸡,食完觉得咖哩鸡同烩羊肉有点似。
墨西哥牛肉芝士馅饼
秋葵烩羊肉配中东皮塔饼
乳酪黄咖哩鸡
中东香草饭
跟餐配热饮或加$6转冻饮,柚子蜜正正常。