2025-01-20
以我所知Bingo & Cook喺香港都开咗好多年都颇有名气,不过我都系而家先第一次试🤣装修好有心思,模拟韩国街头大排档,有路牌、红绿灯、布帐马车、复古发型屋等等,再播著k-pop音乐好有feel。餐厅由韩国人主理,菜单好多选择,当然要有炸鸡年糕,仲有酱油蟹、海鲜、猪手、石头返紫菜饭卷等等。可以无限refill前菜,有蛋卷、泡菜、凉拌青瓜.石头饭 $145一睇就觉得材料满满😍有齐传统石头饭嘅材料,例如芽菜、翠玉瓜、菇、牛肉。放辣酱搅拌均匀之后放一阵,有饭焦好脆😋调味啱啱好,唯一扣分位系只蛋虽然好靓,但系熟晒无流心🥹.猪脚(炖煮猪脚)配生菜篮 $320猪脚肉好嫩,猪皮好软滑,完全估唔到咁出色,忍唔住食完一嚿又一嚿!而旁边亦都有好多配料配搭猪脚同生菜食,可以按个人喜好自己选择。虽然价钱唔平,但系几个人分都值得一试!.甜辣炸鸡配香肠年糕串(半份)$140系个个都钟意嘅嘅韩国小食!年糕同肠仔外皮好脆,配埋甜辣酱好惹味!炸鸡新鲜炸起热辣辣外皮又脆,入面嘅肉好嫩滑又有肉汁,好好味!.牛肉紫菜包饭 $65一上枱完全估唔到系咁大卷😳而且放满材料,可以见到饭嘅比例较少🤣每一口都系满满嘅材料,有少少麻油香
再播著k-pop音乐好有feel。
.石头饭 $145
.猪脚(炖煮猪脚)配生菜篮 $320
.甜辣炸鸡配香肠年糕串(半份)$140
.牛肉紫菜包饭 $65
一上枱完全估唔到系咁大卷😳而且放满材料,可以见到饭嘅比例较少🤣每一口都系满满嘅材料,有少少麻油香,依个价钱好抵食!
.Citron tea 柚子味茶 $58
其实有好多人唔系好识,例如沙冰、烧酒,但因为要返工,所以我哋嗌咗柚子味嘅清茶,食到咁饱饮吓茶清一清啱晒😂