2009-10-18
之前0系openrice见到食评几好, 加上系浪漫既餐厅, 就0系男朋友既生日book左呢间食喇.今日星期六晚8点去到真系劲多人等位, 所以想去既朋友一定记得要book位啊!!一入到去, 环境真系几靓, 好浪漫, 光线又暗, 餐厅内既布置都好浪漫, 墙上有玫瑰花同画做布置. 桌上有蜡烛同花做衬托, 有心思同浪漫既一间餐厅. 初初好似有cd背景音乐, 但中间冇啦啦停左, 之后去到差唔多食完又开返. 仲有, 个冷气好冻!!! 叫左人黎山细佢都冇用, 叫左几次都唔ok. 入面既2个男侍应几好service, 女waitress就完全唔得, 有两个态度好差, 有1个都几好. 我地叫左男朋友: 1个set dinner($175), 有: 泡沬烟三文鱼忌廉汤, 海鲜拼盘, 焗蜜桃批伴雪糕(另加$25), 加多一杯冻饮"香蕉果乐冰''(abt$30)我: 一个泡沬烟三文鱼忌廉汤(abt$35),一个法式香草焗田螺(abt$35), 一个心太软($40)逐个评论:1)泡沬烟三文鱼忌廉汤---正!餐包点既酱好好味, 个汤好靓, 用个杯装住好似泡泡咖啡咁样同埋个汤好味! 不过我就觉得咸左少少, 但男朋友
我地叫左
逐个评论:
1)泡沬烟三文鱼忌廉汤---正!
餐包点既酱好好味, 个汤好靓, 用个杯装住好似泡泡咖啡咁样
同埋个汤好味! 不过我就觉得咸左少少, 但男朋友觉得唔会太咸
2)海鲜拼盘---正!
超级靓!! 卖相超级好!! 有软壳蟹, 虾, 烟肉包带子卷..etc
都几好味!
3)法式香草焗田螺---几好
卖相同其他餐厅差唔多, 一般餐厅既水准
都算系好睇同好味
4)香蕉果乐冰'----正!
男朋友话好好饮!
5)焗蜜桃金宝伴雪糕---好难食!!!唔得!!
d蜜桃系鑵头黎....超级唔掂
但卖相几靓
6)心太软-----好难食!
个心太软d朱古力浆唔知点解好黏同d朱古力味好假...应该唔系自己餐厅整
我食过咁多心太软我谂系最难食既一次...希望会有改进啦
总括黎讲,
呢间野我会再黎! 因为有好多其他野未试过, 但我谂以后唔会再试甜品了!!
但一餐饭完全俾个冷气太冻搞衰左!!! 实在系太冻喇!!! 连隔离桌既人都系咁话冻!!