2025-01-25
最近我去咗麦当劳食嘢,总体感觉就系食物正常发挥,但环境就有啲混乱。麦当劳一向都系快餐界嘅大佬,汉堡、薯条、鸡翼等等,基本上都系我哋熟悉嘅味道。今次我试咗佢哋嘅双层芝士汉堡,味道都几正,芝士溶化得好好,肉饼亦都多汁,唔算失望。不过,讲到环境,真系有啲唔太好。当日客人偏多,座位都好难揾,尤其系午餐高峰时间,连排队都要等好耐。店内嘅噪音亦都几大声,大家讲话、孩子玩乐,整体氛围有啲凌乱。即使食物唔错,但坐喺咁嘈嘅环境中,实在唔系好享受。再者,服务方面就系普通,虽然服务员都好忙,但有时处理订单嘅速度真系慢咗啲,可能因为人手不足。每次我等食物都要耐一阵,唔知系唔系因为客人太多。总括而言,麦当劳嘅食物质素仍然保持正常,但如果你想喺一个安静舒适嘅环境用餐,可能就唔系最佳选择。如果你只系想快速解决一餐,佢哋嘅食物仍然值得一试!希望下次去嘅时候,环境可以改善少少。