2023-08-15
嚟到元朗当然要揾我朋友聚一聚,朋友推介呢间泰式餐厅,原来呢度有三间分店,其中一间分店就喺元朗,入到去嘅时候有一片草地,外外长身用蓝色做主题好有旅行feel😙夜晚dinner嚟个外围全部挂上灯泡,闪呀闪呀好浪漫💕😗,餐厅内模仿到好似泰国嘅餐厅/按摩店,橙色做主题而去天花用泰式嘅装饰感觉自己置身于泰国😍⭐️值得推介马沙文咖哩牛坑腩配薄饼薄饼烤至好脆口有少少微㶶,食落去外边有炭炉嘅咪风味,马莎文咖喱超正😍辣度啱啱适中🌶️加入椰汁捞埋一齐食更加令到咖哩提升香气,牛坑腩炆到好腍好入味😋😋😋盐烧牛舌心串 用炭炉烧嘅串烧拣咗牛舌心中间烧到好腍酸辣青柠明炉鱼需时20分钟嘅名火炉,即order即做,鲈鱼Siu向左之后用酸辣汤加上一粒柠檬带少少酸味,粉丝浸满晒酸辣汤索晒辣味好出泰式风味,明火煮鲈鱼肉质比较滑溜,唔会煮到好”鞋”泰式生虾新鲜冇雪藏嘅味道,冻虾配泰式汁仲有蒜蓉辣椒🌶️值得一赞泰式奶茶配合香港人口味唔会太过甜,又适合香港人饮佢嘅炼奶非常香,外面杯装好特别添😗青柠梳打食完辣野要饮杯Soda,青柠甜甜地又开胃梳打夏日又消暑,绝配🤩
⭐️值得推介
马沙文咖哩牛坑腩配薄饼
盐烧牛舌心串
用炭炉烧嘅串烧拣咗牛舌心中间烧到好腍
酸辣青柠明炉鱼
泰式生虾
新鲜冇雪藏嘅味道,冻虾配泰式汁仲有蒜蓉辣椒🌶️值得一赞
泰式奶茶
青柠梳打