餐厅: AMMO
资讯:

朋友近期升职为咗好好庆祝我哋就book咗呢间餐厅食个午餐佢拣咗近佢公司嘅AMMO👏都系朋友讲开我先知原来AMMO餐厅原址系喺19世纪建成嘅英军军火库餐厅用咗大量嘅铜~将奢华嘅感觉同工业风完美融合平日既lunch menu有分TWO COURSE $298 PER PERSONTHREE COURSE $328 PER PERSON我哋就叫咗两个Two course setBEGINNINGS:🥣DIVER SCALLOP CEREAL CHOWDER (+$45)Served with salted churro个汤好rich 好好好好好creamy 😋ENTREES:🦃SOUS-VIDED TURKEY ROULADEBrussel sprouts, sausage & bread stuffed, cranberry jam慢煮既火鸡都几特别!配埋cranberry jam好清新~仲好有节日既感觉🥰*店员提醒咗我地~因为慢煮嘅关系~火鸡肉会呈粉红色如果食客好介意都可以再煮耐啲~🐟PAN-SEARED BLACK COD FILLETShrimps, honey baby carro
朋友近期升职

为咗好好庆祝我哋就book咗呢间餐厅食个午餐
佢拣咗近佢公司嘅AMMO👏

餐厅用咗大量嘅铜~
将奢华嘅感觉同工业风完美融合

个汤好rich 好好好好好creamy 😋

ENTREES:
SOUS-VIDED TURKEY ROULADE

🦃SOUS-VIDED TURKEY ROULADE
慢煮既火鸡都几特别!
配埋cranberry jam好清新~仲好有节日既感觉🥰
*店员提醒咗我地~
因为慢煮嘅关系~火鸡肉会呈粉红色
如果食客好介意都可以再煮耐啲~
PAN-SEARED BLACK COD FILLET

🐟PAN-SEARED BLACK COD FILLET
Shrimps, honey baby carrot, snow peas puree
色香味俱全😍
色彩缤纷 鱼除左鲜甜仲煎到好香!
PISTACHIO TIRAMISU

🍮🍬SWEET ENDINGS:
PISTACHIO TIRAMISU (+$35)
本身已经好钟意食TIRAMISU
再将大量既开心果加埋落去好正😋😋

环境好好,而且店员都helpful!!
知道我哋有啲特别嘅食物敏感~
主动提供咗多啲Option俾我哋
👍👍👍👍