2024-01-08 34 浏览
好多时黎西贡都只系去揾海鲜食, 但有次我行入的内街原来有好多西餐厅小店, 而我今次黎系将近圣诞节🎄好多灯饰更多份节日气氛!🤩好浪漫!今次我地就黎其中一间西餐食个轻食晚餐喇, 店内好多布置, 西式味道更浓厚! 我地就坐系佢地outdoor位置, 慢慢享受西贡人既慢活感觉😊1/ 特式德国猪手🐗 $268餐厅用左48小时去腌制, 所以香料味道好出众, 而用低温慢烤既方法时间岩岩好, 猪手肉质扎实但食落软糯, 皮脆多汁, 非常饱满😋2/ 双重法国芝士薄饼🍕 $128其实佢地唔只双重芝士, 系三重先岩! 因为佢地用左三种唔同既芝士而成, 味道相当浓郁😋 最正系佢既饼底, 好明显食得出系Home made既Pizza, 厚身得黎但好脆口, 烤炉得恰到好处👍🏾我地食完老板有走黎倾下计好chill, 得知原来佢地以前做私房菜, 唔怪得的装修咁精致, 食物咁令人与众不同啦👍🏾

1/ 特式德国猪手🐗 $268

2/ 双重法国芝士薄饼🍕 $128